Mogelijkheden

Uitvaart regelen:

Verzorging:

Wanneer u voor mij kiest als uitvaartverzorger, dan kom ik langs, na overlijden van uw geliefde, op een door u gekozen moment. De eerste stap is het verzorgen van de overledene. Dit doe ik, indien gewenst, samen met de nabestaanden, maar dit hoeft niet. Het kan handig zijn alvast wat zaken klaar te leggen ten behoeve van de laatste verzorging en opbaring. Denk daarbij aan kleding, bril, kunstgebit, sieraden en schoenen. 

Uitvaart regelen:

Vervolgens neem ik uitgebreid de tijd om de wensen omtrent de uitvaart te bespreken. We gaan samen na of de overledene uitvaartwensen heeft vastgelegd in een wilsverklaring, een wensenformulier of codicil. 

De overlijdensakte:

Het overlijden moet bij de burgerlijke stand worden aangegeven in de gemeente waar de persoon is overleden. De gemeente stelt een overlijdensakte op waarvan een uittreksel wordt meegegeven. Vaak doet de uitvaartverzorger deze aangifte, maar nabestaanden kunnen dit indien gewenst ook zelf doen.

Opbaren:

Ik heb een 24-uurskamer beschikbaar. Dit geeft u als nabestaande de mogelijkheid om op ieder gewenst moment, 24 uur per dag, bij de overledene te zijn. U ontvangt een eigen sleutel, zodat u zelf naar binnen kunt. Om een vertrouwde sfeer te scheppen mag de afscheidskamer ingericht worden met persoonlijke spullen. 

De uitvaart:

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een persoonlijk en waardevol afscheid te creëren. Op basis van jullie ideeën en wensen geef ik het laatste afscheid vorm. Welke uitvaartstijl u ook kiest, ik zorg er voor dat het altijd een waardige gebeurtenis is. 

Ik beschikt over de ervaring en mankracht om zowel van de meest eenvoudige als van een grootse uitvaart een respectvolle en bijzondere gebeurtenis te maken. Ook als er, bijvoorbeeld vanwege een hoge opkomst, extra zaken geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het verkeer rondom de rouwstoet, parkeerbegeleiding of zelfs begeleiding van de pers. Het belang van de nabestaanden staat hierbij altijd voorop. Zo behoudt ook een afscheid met veel belangstellenden een persoonlijk karakter.
Vooraf uw eigen uitvaartwensen bespreken:

Een voorgesprek kan wenselijk zijn wanneer iemand ziek is en het overlijden dichtbij komt of omdat u een naderend afscheid van iemand die u lief is wil voorbereiden. Maar ook als er nog geen directe aanleiding bestaat kunt u zich door mij over uw uitvaart laten voorlichten. 

Ik snap dat het belangrijk is dat u een uitvaart krijgt die echt bij u past. Daarom denk ik graag mee in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het regelen van een persoonlijke uitvaart vraagt immers om een persoonlijke aanpak. 

U kunt bij mij een vrijblijvende voorbespreking aanvragen. Dit gesprek kan zowel bij u thuis als op het kantoor van ons uitvaartcentrum plaatsvinden. Ik maak graag kennis om met elkaar na te denken over de verschillende facetten die bij een uitvaart komen kijken. Ik luister naar uw wensen en help u om hier vorm aan te geven.  

Inspiratie:

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart zijn vaak chaotisch en druk. Een emotionele en kwetsbare tijd waarin er veel geregeld moet worden. Als wij na de kennismaking aan tafel zitten, nemen we de belangrijkste wensen door. Wat zijn de wensen voor de laatste verzorging? Wie wil daarbij aanwezig zijn en wil je dit graag zelf doen? Wil je dat je dierbare thuis wordt opgebaard, of in een rouwcentrum of liever op een andere locatie? Datum en tijdstip, locatie, begraven of cremeren. Deze zaken kunnen we, indien gewenst, al vastleggen.
Wil je hierna de grote lijnen van de uitvaart verder vormgeven, of wacht je daar liever nog even mee tot morgen? Alles mag. We hebben nog genoeg tijd. Want voor mij is het belangrijk dat er een goed evenwicht is en dat er bewuste keuzes worden gemaakt, waar iedereen zich in kan vinden. 

Ik biedt een passend afscheid waar nabestaanden met een warm gevoel op terug kunnen kijken. Hoe ziet u de uitvaart voor u? Heeft u al nagedacht over de locatie? En wat dacht u van de catering? Kiest u voor koffie met een plakje cake of past een sweet table met wat fris erbij beter? Al deze en vele andere vragen rondom de invulling van de uitvaart komen in het gesprek naar voren. Ik inspireer u graag met mijn ideeen.