Werkwijze

Kenmerkend voor de werkwijze van mij is dat ik respectvol, met persoonlijke aandacht en oog voor detail een uitvaart verzorg. Ik hoor vaak na afloop van een uitvaart van nabestaanden dat ze juist mijn manier van werken heel erg gewaardeerd hebben. Ook de wijze waarop door mij de verzorging en opbaring wordt gedaan, waarbij de familie altijd mag helpen als dat de wens is, wordt als zeer respectvol en waardevol ervaren.

Graag toon ik u ook mijn werkwijze in beeld!

Samenwerking

Ik zorg ervoor dat elke uitvaart opnieuw weer tot een waardig en warm afscheid komt, samen met de nabestaanden. Dit doe ik door 24 uur per dag beschikbaar te zijn, goed te luisteren, mee te denken met de familie en creatief te zijn. Ik werk samen met professionele mensen, die elk gespecialiseerd zijn in een aspect van het uitvaartwezen, denk aan verzorging, vervoer, dragers, drukwerk, bloemen etc. Uiteraard hou ik hierin de regie en blijf ik uw enige aanspreekpunt voor al deze zaken.

Eén aanspreekpunt geeft rust

Het is heel belangrijk om één aanspreekpunt te bieden, zodat u de tijd en de aandacht krijgt die u verdient. Een overlijden brengt een hoop geregel en keuzes met zich mee. Wat moet vandaag? Wat kan morgen? Ik hou voor u het overzicht en begeleid u door de lastige dagen heen. Zodat u, naast het maken van de vele keuzes, bezig kunt zijn met het belangrijkste: afscheid nemen van uw dierbare.

In de dagen tussen regelgesprek en uitvaartplechtigheid is er elke dag persoonlijk contact tussen mij en de nabestaanden waarbij zaken besproken en aangevuld kunnen worden. Niet alle beslissingen hoeven genomen te worden tijdens het eerste regelgesprek. Er zijn ook praktische zaken die in de dagen erna geregeld kunnen worden, ik geef u dit duidelijk aan. Dit geeft rust en vertrouwen.

Veel mogelijkheden; u bepaalt

Vanzelfsprekend ken ik binnen dit werkgebied heel goed de weg als het gaat om opbaarmogelijkheden, geschikte locaties voor plechtigheden, begraafplaatsen en crematoria en lokale gebruiken en tradities. Hierdoor kan ik u adviseren bij het vormgeven van een afscheid dat past bij de overleden dierbare, in de omgeving waar hij of zij altijd geleefd heeft. Een uitvaart kan traditioneel zijn maar kan ook anders en heel eigentijds worden ingevuld. Belangrijk is dat het gaat zoals u het wilt.

Cremeren of begraven, met of zonder kerkdienst, een opbaring thuis of elders, een herdenkingsdienst in een zalencentrum of op een bijzondere locatie. Bijna alles is mogelijk, mits wettelijk toegestaan. Ik denk hierin actief en creatief mee en kan het allemaal voor u verzorgen. Ook de afhandeling met de verzekering, als u dit wenst, kan ik voor u regelen.

Ongeacht uw verzekering

Ik kan altijd een uitvaart verzorgen, ongeacht uw verzekering. Het is nooit verplicht, ook niet bij een naturapolis, om de verzekering direct te waarschuwen en de uitvaart te laten regelen door de aan hen verbonden uitvaartondernemer. Ook als u geen uitvaartverzekering heeft help ik u graag.